E Fausia e Alabama Power Feso'ota'iga Fiber Optic Malosi e Fa'aleleia ai le Fa'atuatuaina ma Lagolago nu'u i Nu'u

O le ta o le 7 i le taeao i se aso malulu ma le la i le taumalulu i le pito i tua o le Koniko County, ma o le auvaa o loʻo galulue malosi.
O pa'u Vermeer lanu samasama susulu na fe'ilafi i le la o le taeao, o lo'o ta'atia le omea mumu i luga o le laina eletise Alabama i fafo atu o Evergreen.O paipa polyethylene mafiafia lanu e fa, e 1¼ inisi mafiafia, e faia i le lanu moana malosi, uliuli, lanumeamata, ma moli polyethylene thermoplastic, ma se fasi lipine moli lapata'i sa faataatia lelei i lalo a o latou fealuai i luga o le eleele vaivai.O paipa e tafe malie mai i ta'aloga tetele se fa - tasi mo lanu taitasi.E mafai ona ofi i le 5,000 futu pe toeitiiti atoa le maila le paipa ta'i ta'i ta'itasi.
I sina taimi mulimuli ane, na mulimuli atu ai le eli i le alavai, ufiufi le paipa i le eleele ma faʻanofo le pakete i tua ma luma.O se vaega o tagata tomai faapitoa, e aofia ai konekarate faʻapitoa ma Alabama pule malosi, vaʻaia le faʻagasologa, faʻamautinoa le lelei ma le saogalemu.
I ni nai minute mulimuli ane, na mulimuli atu ai le isi au i se pikiapu ua saunia faapitoa.O loo savali atu se auvaa i luga o se lua ua tumu i tua, ma fofola ma le faaeteete fatu o le mutia.Na soso'o ai ma se pikiapu fa'apipi'i fa'apipi'i ma se fa'aulu e sasaa ai vaomago i fatu.O le vaomago e taofi fatu i totonu seia oʻo ina totogo, toe faʻafoʻisia le saʻo-auala i lona tulaga muamua aʻo leʻi fausiaina.
E tusa ma le 10 maila i sisifo, i le pito i tua o le lafumanu, o loʻo galue le isi auvaa i lalo o le laina eletise lava e tasi, ae o loʻo i ai se galuega e matua ese lava.O iinei sa tatau ona ui atu ai le paipa i se vaituloto o faatoaga e 30 eka e tusa ma le 40 futu le loloto.E tusa ma le 35 futu le loloto nai lo le ala na eli ma faatumu i tafatafa o Evergreen.
I le taimi lea, na faʻapipiʻi e le 'au se taʻavale faʻatonu e foliga mai o se mea mai se ata tifaga steampunk.O le vili ei ai se fata o loʻo i ai se uʻamea mamafa-tiute "chuck" o loʻo taofia le vaega o le paipa vili.O le masini e oomiina ma le auala e taamilo ai laau i totonu o le palapala taitasi, ma fausia ai se alavai e 1,200-futu lea o le a alu ai le paipa.O le taimi lava e eli ai le alavai, ona aveese lea o le tootoo ma toso le paipa i luga o le vaituloto ina ia mafai ona fesootai ma maila o paipa ua uma ona i lalo o laina eletise i tua atu o le masini.i luga o le tafailagi.
E lima maila i le itu i sisifo, i le faatausiusiuga o le toga sana, sa faaaoga ai e le Auvaa Tolu se suotosina faapitoa e faapipii i tua o le bulldozer e tuu ai paipa faaopoopo i luga o le laina eletise lava e tasi.O se faiga vave lea, ma le malu, fa'a'ele'ele'ele'ele ma eleele laugatasi e faigofie ai ona aga'i i luma.Na vave le gaioi o le suotosina, tatala le ala vaiti ma faataatia le paipa, ma faatumu vave ai e le auvaa mea mamafa.
O se vaega lea o le galuega mata’utia a le Alabama Power e fa’ata’atia ai i lalo o le eleele le fiber optic technology i luga o laina fe’avea’i a le kamupani – o se poloketi e folafola mai ai le tele o fa’amanuiaga e le gata mo le au fa’atau a le kamupani eletise, ae fa’apea fo’i ma nu’u o lo’o fa’apipi’i ai le fiber.
"Ose fesoʻotaʻiga pito i tua mo tagata uma," o le tala lea a David Skoglund, o loʻo vaʻaia se poloketi i le itu i saute o Alabama e aofia ai le tuʻuina atu o uaea i sisifo o Evergreen e ui atu i Monroeville i Jackson.O iina, o le poloketi e liliu i saute ma mulimuli ane fesoʻotaʻi ma le Alabama Power's Barry plant i Mobile County.O le polokalame e amata ia Setema 2021 ma le aofaʻi atoa e tusa ma le 120 maila.
O le taimi lava e mau ai paipa ma tanu lelei, e fa'atautaia e le auvaa uaea fiber optic moni i se tasi o paipa e fa.I le tulaga faʻapitoa, o le uaea e "feula" i le paipa ma le ea faʻapipiʻi ma se tamai parachute faʻapipiʻi i luma o le laina.I le lelei o le tau, e mafai e le auvaa ona faataatia le 5 maila o le uaea.
O isi alavai e tolu o lo'o totoe o le a tumau pea e leai se totogi mo le taimi nei, ae e mafai ona vave fa'aopoopoina uaea pe a mana'omia le fa'aopoopoina o le fiber.O le faʻapipiʻiina o alalaupapa i le taimi nei o le auala sili ona lelei ma taugofie e sauniuni ai mo le lumanaʻi pe a manaʻomia le faʻafesuiaʻi tele o faʻamatalaga vave.
O taʻitaʻi o le setete ua faʻateleina le taulaʻi i le faʻalauteleina o fesoʻotaʻiga lautele i le setete, aemaise lava i nuʻu i tua.Na taloina e le Gov. Kay Ivey se sauniga faapitoa a le fono faitulafono a Alabama i le vaiaso nei lea e faamoemoe ai le au fai tulafono e faaaoga se vaega o tupe a le malo e faalautele ai le broadband.
Ole feso'ota'iga fiber optic a Alabama Power o le a manuia ai le kamupani ma le nu'u mai le Alabama NewsCenter i Vimeo.
O le fa'alauteleina ma le suia o feso'ota'iga fiber optic a Alabama Power i le taimi nei na amata i le 1980s ma fa'aleleia atili ai le fa'atuatuaina ma le maufetuuna'i i le tele o auala.O lenei tekinolosi ua aumaia ai tulaga fa'aonaponei feso'ota'iga agava'a i le feso'ota'iga, e mafai ai e substations ona feso'ota'i ma isi.O lenei vaega e mafai ai e kamupani ona faʻagaoioia fuafuaga faʻapitoa mo puipuiga e faʻaitiitia ai le aofaʻi o tagata faʻatau e aʻafia i le taʻavale ma le umi o le taʻavale.O nei lava uaea e maua ai se feso'ota'iga fa'alagolago ma fa'amautu mo nofoaga fa'aletino a Alabama e pei o ofisa, nofoaga fa'atonutonu ma fale eletise i totonu o le vaega o auaunaga.
O le gafatia o le fiber-bandwidth maualuga e faʻaleleia ai le saogalemu o nofoaga mamao e faʻaaoga ai tekinolosi e pei o le maualuga o le faʻamalamalamaga vitio.E fa'ataga ai fo'i kamupani e fa'alautele polokalame fa'aleleia mo mea faigaluega fa'avae e fa'atatau i tulaga-o se isi fa'aopoopo mo le fa'atuatuaina ma le maufetuuna'i.
E ala i le faiga faapaaga, o lenei faʻaleleia o le fiber infrastructure e mafai ona avea ma fesoʻotaʻiga pito i tua mo nuʻu, e tuʻuina atu ai le fiber bandwidth e manaʻomia mo isi auaunaga, e pei o le televave o fesoʻotaʻiga Initaneti, i vaega o le setete e le maua ai le fiber.
I le fa'atupulaia o numera o nu'u, o lo'o galulue fa'atasi le Alabama Power ma kamupani fa'apitonu'u ma fa'alapotopotoga malosi i nu'u i tua e fesoasoani i le fa'atinoina o feso'ota'iga feso'ota'iga televave ma le Initaneti e taua tele i pisinisi ma atina'e tau tamaoaiga, a'oa'oga, saogalemu lautele ma le soifua maloloina, ma le lelei o le eletise..olaga.
"Matou te fiafia i avanoa e mafai e lenei fiber network ona tuʻuina atu i nuʻu i tua faʻapea foʻi ma le tele o tagata i le taulaga," o le tala lea a George Stegal, Alabama Power Connectivity Group Manager.
O le mea moni, pe a ma le itula mai le Interstate 65, i le taulaga o Montgomery, o loʻo faʻapipiʻi e le isi auvaa alava e avea o se vaega o se taʻavale maualuga o loʻo fausia faataamilo i le laumua.E pei o le tele o nu'u i tua, o le fiber optic loop o le a maua ai galuega a Alabama Power ma atina'e mo feso'ota'iga televave ma au'ili'ili fa'amaumauga, fa'apea fo'i ma feso'ota'iga feso'ota'iga lautele i le lumana'i.
I totonu o le taulaga e pei o Montgomery, o le faʻapipiʻiina o fiber optics e sau ma isi luʻitau.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fiber i nisi o nofoaga e tatau ona faʻafefe i luga ole auala vaapiapi ma auala maualuga.E tele atu auala ma nofoaafi e sopoia.E le gata i lea, e tatau ona faʻaeteete tele pe a faʻapipiʻi i tafatafa o isi atinaʻe i lalo o le eleele, mai le alavai, laina vai ma kesi i laina eletise o loʻo iai, telefoni ma laina uaea.I se isi nofoaga, o le laufanua o loʻo tulaʻi mai ai luitau faaopoopo: i vaega o sisifo ma sasaʻe o Alabama, mo se faʻataʻitaʻiga, o vanu loloto ma mauga tifato o lona uiga o alavai eli e oo atu i le 100 futu le loloto.
Peita'i, o fa'apipi'i i le setete o lo'o aga'i pea i luma, ma fa'ataunu'u ai le folafolaga a Alabama mo se feso'ota'iga vave, sili atu ona maufetu'i.
"Ou te fiafia e avea ma se vaega o lenei poloketi ma fesoasoani e tuʻuina atu fesoʻotaʻiga televave i nei alalafaga," o le tala lea a Skoglund aʻo ia matamata i le paipa i totonu o toga saga gaogao i sisifo o Evergreen.O le galuega iinei e fuafua ina ia le faʻalavelave i le seleselega o le autumn poʻo le totoina o le tautotogo.
"E taua lenei mea mo nei tamaʻi taulaga ma tagata o loʻo nonofo iinei," o le faʻaopoopo mai lea a Skoglund.“E taua tele lea mo le atunu’u.Ou te fiafia e fai sina sao itiiti i le faataunuuina o lenei mea.”


Taimi meli: Oke-17-2022